Mi a CLP?

CLP –Az új európai veszélyességi besorolási- és címkézési előírások változása

Mi, a Diversey-nél fokozottan ügyelünk a fenntarthatóságra, a biztonságra és a környezetvédelemre. Elkötelezettek vagyunk, hogy csökkentsük a kockázatot, óvjuk környezetünket és az emberek egészségét, valamint hogy Partnereinket is támogassuk ebben.

Ezáltal szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy az új európai CLP szabályozásnak köszönhetően, a vegyi anyagok címkézésére vonatkozó előírások meg fognak változni. Ez a jelentős változás a tisztítószereket és azok felhasználását is befolyásolni fogja.

A CLP (Classification, Labelling and Packaging ) a vegyi anyagok és keverékek osztályozási, címkézési és csomagolási előírásait tartalmazó szabályozás, az ENSZ Globálisan Harmonizált Rendszerének (UN-GHS) európai bevezetése. Ez az új szabályozás 2015. június 1-jén fog életbe lépni, a jelenlegi DPD (Dangerous Preparation Directive) helyett.

Ennek hatására az új CLP előírásoknak megfelelően, proaktív módon értékeljük tisztítószereinket, továbbra is fokozott figyelmet fordítunk termékeink biztonságosságára és a szükséges változtatásokat az előírt határidőig véghez fogjuk vinni:

  • 2015. június 1-jétől minden legyártott vegyi anyagot a CLP-nek megfelelően kell osztályozni és címkézni
  • A DPD alapján címkézett termékek 2017. június 1-jéig forgalmazhatók és szállíthatók
  • A végfelhasználók ezen határidő után is használhatják felhalmozott és használatban lévő készleteiket

Ennek eredményeképpen 2014 áprilisától fokozatosan át fogunk térni termékeink CLP alapján történő címkézésére, valamint biztosítjuk az ehhez szükséges Biztonsági Adatlapokat.

Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy termékeink formulája szinte valamennyi esetben változatlan marad. Bár bizonyos termékek veszélyességi besorolása megváltozhat a szigorúbb CLP előírásoknak köszönhetően, azonban ez nem jelent összetételbeli változást a termékekben. Biztosítjuk Önöket arról, hogy termékeink továbbra is biztonságosan használhatók.

Néhány kivételes esetben előfordulhat formula-változás termékeinknél, de ez kizárólag annak érdekében történhet, hogy továbbra is a lehető legjobb megoldásokat kínáljuk Partnereinknek. Ilyen esetben a változás úgy fog végbemenni, hogy az változatlan minőséget- és tisztítási teljesítményt fog jelenti.

Kérjük, tartsa szem előtt, hogy legtöbb termékünket a kisebb környezeti hatás miatt, koncentrált formában értékesítjük. Iparág-vezető innovációink a hígítás- és adagolás-technológia területén, valamint egyedi csomagolási megoldásaink biztosítják, hogy olyan zárt rendszereket ajánlhassunk Partnereink számára, melyek megakadályozzák a felhasználók követlen érintkezését a koncentrált tisztítószerekkel és biztosítják a megfelelő adagolást és hígítást a maximális biztonság és hatékonyság érdekében.

Továbbra is rendelkezünk eco-logós termékkörrel és regisztrált termékeink megfelelnek az új előírásoknak. Törekedni fogunk arra, hogy a CLP-re való áttérés következtében minimális változás következzen be termékeink használati útmutatójában és az előírt védőfelszerelések (EVE) használatában.

Mindezek mellett továbbra is fontos, hogy:

  • Használat előtt olvassa el a termék címkéjét
  • Használat előtt nézze meg a termék Biztonsági Adatlapját
  • A terméket kizárólag az előírásoknak megfelelően használja.

Célunk, hogy a CLP bevezetése során minden segítséget és útmutatást megadjunk Önöknek a változásokkal kapcsolatban. Ennek első lépéseként csatolva találhat egy útmutatót, mely egy áttekintést tartalmaz az új előírásokról és azok hatásairól. Tájékoztatni fogjuk Önöket minden, a CLP bevezetés hatására a termékkörünkben végbemenő jelentős változásról.

Ha további kérdése merül fel a témában, kérjük ne habozzon kapcsolatba lépni a Diversey Értékesítő Munkatársaival, vagy Ügyfélszolgálatunkkal.

A Diversey-ről

Az emberiség jóléte a fenntartható világtól függ. A Diversey megoldásokat és tanácsadást kínál a fertőzés-megelőzés, konyhahigiénia, textiltisztítás, és épületgondozás területein. Az általunk nyújtott megoldások javítják partnereink megítélését, hatékonyságot és jobb teljesítményt nyújtanak az egészségügy, élelmezési szolgáltatások, kiskereskedelem, vendéglátás és a létesítmény szolgáltatások területén egyaránt. Vezető szakértelmünknek köszönhetően olyan innovatív megoldásokba integráljuk termékrendszereinket, berendezéseinket, eszközeinket és szolgáltatásainkat, melyek csökkentik a víz- és energiafelhasználást és növelik a termelékenységet. A tisztább és egészségesebb jövő érdekében kiváló eredményeink átadásával segítjük Önt egy nyereséges és fenntartható vállalkozás létrehozásában és működtetésében.

a lap tetejére